ALGEMENE VOORWAARDEN
Inleiding
Dit zijn de algemene voorwaarden van Kroon Psychologie, Supervisie & Opleidingen, eenmanszaak van Chantal Kroon.
​
Middels deze algemene voorwaarden geef ik helderheid over mijn activiteiten als ondernemer, wat u van mij kunt verwachten en wat ik van u verwacht als supervisant, of klant anderszins. Zijn er naar aanleiding van deze voorwaarden nog vragen? Stel ze gerust via het contactformulier op deze site. Ik streef er naar berichten binnen 48 uur te beantwoorden.
​
1. Wie is wie?
Als u in deze verklaring ‘u’ of ‘uw’ leest, bedoel ik u als deelnemer aan een supervisietraject of klant anderszins. Leest u ‘Chantal Kroon', 'ik’ ‘mij’ of ‘mijn’, dan bedoel ik Kroon Psychologie, Supervisie en Opleidingen, eenmanszaak van Chantal Kroon, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 89684036, te Nijmegen.
​
2. Wanneer gelden deze voorwaarden?
Deze algemene voorwaarden gelden voor onze overeenkomst. Als we afspraken maken die afwijken van deze algemene voorwaarden, dan zijn deze afspraken pas geldig als we deze schriftelijk hebben vastgelegd. Dit kan ook per e-mail.
​
3. Hoe komt de overeenkomst tot stand?
Onze overeenkomst wordt schriftelijk vastgelegd, dat kan ook per mail, door een wederzijds akkoord op de activiteit die ik u bied. Nadat we contact hebben gehad over uw vraag voor supervisie, plannen we eenmalig een gratis kennismakingsgesprek in. Indien dit gesprek voor beide zijden fijn verloopt, ontvangt u een schatting van het aantal sessies en de bijbehorende prijs in de vorm van een offerte. Opleidingen is maatwerk, en een offerte volgt na uitgebreid contact. Na een expliciet akkoord op dit voorstel/offerte, of een impliciet akkoord door bijvoorbeeld data te plannen, hebben we een geldige overeenkomst.
​
Omdat het aantal supervisiesessies afhankelijk is van allerlei factoren, zoals uw voorbereiding, het verloop, competentie en uw behoefte, kan het aantal daadwerkelijk gevolgde sessies afwijken van het voorstel. U betaalt daarom enkel de daadwerkelijk gevolgde sessies supervisie. Voor onderwijsactiviteiten in postacademische opleidingen stellen we een overeenkomst op. U betaalt voor de uitgevoerde activiteiten.
Let op: Mijn activiteiten als supervisor en docent vinden plaats naast een loondienstverband bij de Pro Persona Groep. De wet DBA schrijft voor dat ik met de Pro Persona Groep (waaronder Pro Persona Connect, Pro Persona, Pompestichting en Kairos) enkel een arbeidsrelatie via loondienst kan hebben. Werkt u bij de Pro Persona Groep dan kunt u wel supervisie volgen als u a) zelf de opdrachtgever bent of b) we interne afspraken maken via de Pro Persona Groep. In situatie a) betekent dit dat u de supervisie op eigen naam en rekening volgt en niet kunt declareren bij de Pro Persona Groep.
​
4. Kan ik tussentijds stoppen met een supervisietraject?
Tussentijds stoppen is mogelijk. U betaalt wel altijd de reeds gevolgde supervisiesessies of de reeds geboden opleidingsdagen.
​
5. Wat zijn de regels rond betaling?
De betalingstermijn voor de factuur is veertien dagen. Wettelijke regels zijn van toepassing. Indien u te laat betaalt kan ik de wettelijke rente en incassokosten in rekening brengen. Indien het niet mogelijk is om de factuur in één keer te betalen, dan kunnen we daar afspraken over maken.
6. Wat gebeurt er als ik afwezig ben?
Indien u niet verschijnt op uw supervisiesessie zonder mij voorafgaand daarover te informeren breng ik de supervisiesessie in rekening. Bij afmeldingen binnen 48 uur breng ik 50% in rekening, tenzij het gaat om onvoorziene omstandigheden waarbij overmacht in het spel is. In alle gevallen raad ik u aan afspraken meer dan 48 uur van tevoren af te zeggen.
​
7. Wat kunt u van mij verwachten? Wat verwacht ik van u?
Als supervisor zorg ik ervoor dat mijn kennis- en vaardigheden up-to-date blijven. Dit doe ik door deelname van opleidingen, cursussen, webinars ed. Daarnaast zorg ik voor inhoudelijke verdieping door wetenschappelijke literatuur. De supervisie is gericht op uw ontwikkeling als professional. Om deze reden kan ik geen resultaten beloven. Het succes van de supervisie is mede afhankelijk van uw actieve inzet. Ik verwacht om deze reden dat u uw supervisies voorbereidt en opnames maakt van behandelsessies.
Activiteiten zoals het invullen van een supervisieformulier, feedbackformulieren, toetsen (zoals KBS) of andersoortige administratie zijn onderdeel van de supervisie. Bij voorkeur vullen we deze samen in tijdens de supervisies. Indien dit buiten de sessies valt en dit een bepaalde proportie overtreft, zal ik hiervoor tijd in rekening brengen.
​
8. Wat als je niet helemaal tevreden bent met de supervisie?
We zijn allemaal mensen. Onderdeel van uw ontwikkeling als professional is ook meta-communicatie en dingen bespreekbaar maken in contact. Geef op tijd aan wanneer u niet tevreden bent. Op deze manier kunnen we samen een oplossing zoeken en hoeft het niet tot een geschil te leiden. Het samen oplossen heeft altijd mijn voorkeur. Lukt dat niet, dan leggen we ons geschil voor aan de betreffende beroepsvereniging.
​
9. Aansprakelijkheid
Als supervisor ben ik niet aansprakelijk voor de therapie die gegeven wordt door de supervisant. De werkbegeleider op de afdeling is aansprakelijk wanneer het een supervisie traject betreft in het kader van de postacademische GZ-opleiding. Als supervisor ben ik uw klankbord, maar zult u het behandelbeleid altijd moeten afstemmen met uw werkbegeleider.
Noch ben ik aansprakelijk voor de wijze waarop de supervisant afspraken maakt over het materiaal dat zij in overleg met haar cliënt organiseert, zoals filmpjes. Ik ga ervan uit dat u toestemming heeft van uw cliënt om (film)materiaal in supervisie te delen. Graag heb ik dat u anonimiteit van cliënten waarborgt door materiaal te anonimiseren.
​
Ik ben nooit aansprakelijk voor indirecte schade zoals gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, verminderde goodwill, reputatieschade, of schade door bedrijfsstagnatie, etc. tenzij het opzet of bewuste roekeloosheid van mijn zijde is.